MENIU

Ce scade valoarea de revânzare a mașinii. Câteva greșeli pe care le fac proprietarii de mașini (P)

Toate mașinile iși pierd în timp valoarea de revânzare. Totuși, într-o oarecare măsură, această depreciere depinde si de posesor. Poți să-i faci multe lucruri unei mașini pentru a-i diminua valoarea de revânzare mult mai rapid decât simpla trecere a timpului

Distrugerea certificatului de service

Este ușor să pierzi dovada schimbului de ulei sau cea a reviziei periodice. Totuși, cea mai buna metoda de a-l asigura pe cumpărător că mașina a fost întreținută corespunzator este arătându-i documentația. E foarte bine să ai grijă de mașina ta, dar fără nicio dovadă scrisă în acest sens toate eforturile vor fi în van.

În acest sens, mai multe branduri auto au lansat platforme online unde iți poți înscrie mașina. Astfel, întreg istoricul mașinii tale se înregistrează și nu se mai pierde. Mai mult decat atât, iți poți alege un dealer autorizat care să se ocupe de tine și mașina ta. El îți va reaminti de fiecare dată când trebuie să faci schimbul de ulei la mașina ta, te anunță dacă îți expiră ITP-ul sau îți poate face oferte personalizate. Spre exemplu, daca esti posesor de OPEL, nu uita să te înscrii în platforma myOpel.

Dotarea cu opțiuni mai nepopulare

Alegerea unor opțiuni care dumneavoastră vi se par potrivite, pot fi total inutile pentru alți cumpărători. E bine să alegeți opțiunile comune cum ar fi ABS, jantele din aliaj usor.

Fast-food în mașină

Chiar dacă uneori este inevitabil să consumați un snack sau un hamburger în interiorul mașinii dumneavoastră, trebuie să știți că alimentele contribuie la deprecierea tapițeriei și a interiorului.

Un pericol mai mare îl constituie băuturile venite “pachet” la meniu-ul Fast-Food. În aproape 50% din cazuri se varsă pe tapițeria masinii sau pe hainele șoferului sau ale pasagerilor.

Neglijarea zdrăngănitului din portiere sau a apei din faruri

Acele sunete ale bordului și portierelor care deranjează la început, dar cu care ne obișnuim în timp, au un impact negativ pentru un viitor cumpărător. E bine ca ele să fie rezolvate la timp deoarece, în general, ele sunt începutul unor probleme mai mari. Așa că nu neglijați aceste semne și mergeți la service.

Daca esti proprietar de Opel și ți-ai și înscris mașina în programul myOpel ai șanse mai mari ca cineva să aibe grijă de mașina ta astfel încât aceste probleme să se depisteze din timp și să nu se agraveze. Sunt mai mulți dealeri auto care fac oferte pentru verificări gratuite în special înainte de perioadele de concedii.

Dacă ți-ai înscris mașina în una din platformele online corespunzătoare mărcii pe care o deții, ai mari șanse să  beneficiezi de oferte speciale la astfel de pachete și să nu pierzi nici o ofertă  de care poți beneficia.

O alegere proastă de la început

Este foarte tentant să-ți achiziționezi o mașină dupa aspectul ei exterior. Touși e bine să vă orientați către mașini care au o valoare de ravânzare mare. Mai bine spus către mașinile la care au cel mai bun raport între prețul de achiziție + costuri de întreținere, perioada dupa care vrei să o vinzi și prețul de vânzare. Mărcile germane au, în general, o valoare de revânzare destul de mare si raportul menționat anterior este destul de avantajos. Dar în final nu uitați că o mașină își păstrează valoarea doar dacă este o mașină bine întreținuntă iar o mașină bine întreținută are nevoie de un service autorizat de încredere.

Tuturor ne plac ofertele speciale sau gratuite (cu adevărat).

 

 

Mai multe articole despre:
service myopel valoarea masinii