MENIU

Ce să faci să îți crească părul mai repede. Sfaturi pentru un păr lung și sănătos

Ce să faci să îți crească părul mai repede. Sfaturi pentru un păr lung și sănătos

Viteza de creștere a părului depinde de anumiți factori, precum vârsta, tipul de păr, starea generală de sănătate și anumite afecțiuni medicale. Cu toate astea, poți apela la anumite trucuri dacă îți dorești o podoabă capilară bogată.

Viteza de creștere a părului depinde de anumiți factori, precum vârsta, tipul de păr, starea generală de sănătate și anumite afecțiuni medicale. Cu toate astea, poți apela la anumite trucuri dacă îți dorești o podoabă capilară bogată. Dieta și alimentele pe care le mănânci contează, de asemenea, în acest proces. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă își dorești un păr frumos și bogat, și care crește repede! Tunde părul Dacă îți tunzi părul des, acesta poate avea o creștere sănătoasă. Tunsoarea nu îți va face părul să crească mai repede, dar o să te scape de vârfurile despicate și de rupere, care pot călători în sus pe firul de păr, dăunând șuvițelor și reducând volumul.

Dacă scapi de vârfurile încrețite și deteriorate, părul tău pare mai sănătos, mai îngrijit și crește mai repede.

Mănâncă alimente bogate în proteine

Sănătatea părului începe din interior, așa că te poți bucura de un păr des și cu volum dacă mănânci alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, peștele, fasolea, nucile, cerealele integrale și carnea slabă, cum ar fi puiul. Mănâncă alimente bogate în proteine Proteinele sunt importante, pentru că fiecare șuviță a părului este făcută din cheratină, o proteină care ajută, de asemenea, la creșterea unghiilor. Dacă nu consumi suficiente proteine, corpul tău va devia sursele de proteine ​​către alte zone, iar părul tău poate avea de suferit.

Nu uita de multivitamine!

Luați multivitamine pentru a supraalimenta aportul de proteine. Puteți opta pentru o vitamină care este făcută special pentru piele, păr și unghii sau puteți vorbi cu un medicul despre amestecul potrivit de vitamine și minerale care vă poate ajut. Următoarele vitamine sunt vitale pentru creșterea sănătoasă a părului și pentru evitarea căderea părului. • Vitamina A • Vitamina C • Vitamina E • Zinc • Fier • acizi grasi omega-3 Folosește un șampon și un balsam de întărire

Cât de des îți speli părul și cu ce faci asta, aceste două aspecte pot juca un rol important în creșterea părului. Utilizează un șampon și un balsam de întărire pentru a da vigoare părului. E de preferat să îți speli părul mai rar și să îl masezi ușor pentru a stimula scalpul și foliculii de păr. Clătirea se face cu apă călduță, asta pentru a închide cuticulele și a evita deshidratarea părului. Folosește săptămânal o mască de păr Masca de păr te poate ajuta să descurci firele, să adaugi puțină hidratare și să reduci aspectul părului deteriorat.

Protejează părul când este ud Părul tău este vulnerabil atunci când este ud, așa că ai grijă cum îl tratezi când este umed, înainte de coafare. Înfășoară părul ud într-un turban din microfibră sau tapetează ușor cu un prosop moale, evită să îl freci sau să tragi de el. Perie părul ușor, începe de la vârfuri și mergi către rădăcină. Folosește un spray de protecție când apelezi la uscarea termică Dacă utilizezi instrumente de coafare termică, folosește întotdeauna un spray de protecție împotriva căldurii pentru a proteja părul de deteriorarea termică. Când îți usuci părul, e bine să te oprești când este uscat în proporție de 80% și să aștepți să se usuce natural înainte de a părăsi casa.
Citeşte întreaga ştire: Ce să faci ca să îți crească părul mai repede. Sfaturi pentru un păr lung și sănătos

Mai multe articole despre:
par lung sanatos