MENIU

Ce să faci în aplicația Instagram ca să nu te trezești cu telefonul plin de poze

Ca orice utilizator de Instagram cu experiență, de-a lungul timpului, ai postat atât fotografii din galeria telefonului, cât și imagini pe care le-ai făcut direct din aplicația Instagram. Același principiu se aplică și la videouri. Toate acestea rămân însă în telefon și s-ar putea să-ți dea bătăi de cap mai târziu. Iată cum oprești asta. 

După Facebook, Instagram este cea mai populară rețea socială cross-platform. Din păcate, vine cu câteva setări implicite care s-ar putea să te deranjeze. De aceea e bine să știi cum faci ca să nu ajungi în punctul în care nu mai ai spațiu pe telefon. 

Implicit, dacă vrei sau nu, fiecare imagine pe care ai imortalizat-o sau editat-o cu ajutorul Instagram, se salvează în galeria telefonului. Asta după ce-a fost publicată pe rețea. Asta înseamnă că s-ar putea să-ți umpli telefonul cu imagini pe care ți le-ai dorit doar pentru câteva momente.

Cum oprești Instagram să salveze imaginile

Sigur nu-ți dorești galeria telefonului plină. Dar funcția respectivă implicită se dezactivează cu ușurință. Trebuie doar să-ți accesezi profilul din stânga jos.

Fă un tap pe cele trei liniuțe din dreapta sus și un al doilea click în dreapta jos la Setări. Din secțiunea Cont a noului meniu, te interesează Fotografii originale. Accesează acel meniu și dezactivează Salvează fotografii originale. Din acel moment, ar trebui să nu-ți mai ajungă în fluxul foto de pe telefon fiecare clip sau fotografie imortalizată prin intermediul Instagram.

Dacă acel fenomen continuă să aibă loc, urmează din nou pașii de mai sus și asigură-te că ai debifat funcția menționată. Uneori, dacă simți că tot întâmpini probleme cu funcționalitatea Instagram, s-ar putea să mai fie o soluție. Dar n-o să-ți placă neapărat.

Trebuie să dezinstalezi aplicația de pe telefon și s-o instalezi la loc. Asta e valabil și pe Androi, și pe iPhone. Apoi, asigură-te că i-ai acordat doar permisiunile de care are cu adevărat nevoie.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet telefon Android instagram