MENIU

Ce riscă eleva care a înregistrat-o pe dirigintă în timp ce le cerea bani colegilor ei

Elevii unei clase de la Colegiul "C. Kiriţescu" spun că diriginta le cere bani pentru bănci

Lucruri de neimaginat ies la iveală în timpul anchetelor din şcolile în care şpaga e recompensată în catalog cu nota maximă. Eleva care a înregistrat-o pe dirigintă în timp ce le cerea bani colegilor ei riscă să fie pedepsită. Motivul oficial? Fata nu ar fi avut voie să intre la ore cu telefonul mobil.

"Cineva a intervenit să nu i se scadă nota la purtare la 3. A jignit întregul corp profesoral în consiliul acela. Nu ştiu de ce – eu am cerut - nu i s-a scăzut nota la 3 sau la 4 pentru totală lipsa de respect, nu doar faţă de dirigintă, ci de întreg corpul profesoral, ceea ce mi se pare inadmisibil şi a primit nota 6 sau 7 la purtare", a spus un profesor de la Colegiul C. Kiriţescu.

Înregistrarea a fost făcută în timpul Consiliului de Administraţie, când profesorii şi directoarea şcolii au discutat despre eventuale sancţiuni în cazul elevei care a înregistrat-o pe dirigintă. Mai mulţi elevi ai aceleiaşi şcoli susţin că respectiva profesoară i-a ameninţat că le scade nota la purtare dacă nu dau bani pentru cumpărarea băncilor.

Şi părinţii elevilor înscrişi în alte clase se plâng că la acest colegiu se cer bani în fiecare semestru.

"Eu am plătit anul acesta în primul semestru 420 de ron", a spus mama unui elev. În prezent, Inspectoratul Şcolar face controale în alte trei şcoli din Capitală: la Şcoala generală Sf. Andrei, Şcoala numărul 10 şi Liceul Nicolae Iorga.