MENIU

Ce riști dacă faci sex prea des

Contactele sexuale frecvente, de 2-3 ori pe săptămână, reduc stresul, te ajută să dormi mai bine, îți restabilesc echilibrul hormonal, te scutesc de durerile de cap intense. Ce se întâmplă însă atunci când exagerezi?

În vacanță, uiți de cumpătare nu numai în ceea ce privește poftele culinare. Stresul și grijile cotidiene dispar și permit sporirea libidoului. Din păcate, la fel ca abuzul de alimente nesănătoase care aduce cu sine o creștere în greutate, sexul în exces are prețul lui. În cele mai multe situații, pot apărea iritații, arsuri ale pielii, atât în zona genitală, cât și pe spate sau genunchi.

Infecții urinare

Numită și cistita lunii de miere, infecția urinară poate fi cauzată și de contactele sexuale prea dese. Mai expuse la infecțiile urinare cauzate de sexul în exces, femeile au un risc de 10 ori mai mare de a se confrunta cu dureri în timpul urinării, crampe abdominale, dureri de spate.

În timpul contactelor sexuale, bacteriile care provoacă infecții urinare ajung la nivelul uretrei. Prezența unei diafragme poate să sporească riscul de infecție, pentru că nu permite vezicii urinare să se golească în totalitate și favorizează multiplicarea bacteriilor patogene. Și folosirea unui spermicid poate duce la o infecție.

Pont

Pentru prevenirea apariției unei infecții, este recomandată urinarea înainte și după contactul sexual.

Află ce tulburări pot apărea în corp atunci când faci sex prea des AICI