MENIU

Ce punct de pe corp să apeși ca să scapi de răceală și gripă

Scapi de simptomele de răceală și gripă

Simptomele de răceală și gripă pot fi ameliorate dacă presați ușor porțiunea din spatele gâtului, unde se intalnesc ultimele vertebre ale coloanei vertebrale. Acționarea punctelor de presiune pe sau in jurul capului poate ameliora o varietate de boli din organism, potrivit medicinei tradoționale chineze.

In spatele capului, de-o parte si de alta a coloanei vertebrale, exista doua puncte de presiune. Prin apasarea puternica in aceasta zona ar trebui sa simtiti cum se declanseaza drenajul sinusurilor infundate. Puteti masa tendoanele, cu miscari jos-sus, pe fiecare parte a coloanei vertebrale, pentru a stimula drenajul in continuare.

Potrivit cercetatorilor, exista mai multe puncte de presiune la nivelul fetei care pot ajuta la diminuarea durerii provocate de sinuzita, dar si a manifestarilor de gripa si raceala. Deasupra nasului intre sprancene exista doua puncte a caror presiune are efect in ameliorarea congestiei nazale si a durerilor de cap frontale. Un alt punct care reduce tensiunea oculara, inflamatia sau rinoreea se afla in partea de jos a pometilor, chiar in dreptul pupilelor.

Prin apasarea celui "de-al treilea ochi" care se afla intre sprancene, in zona in care "radacina" nasului intalneste fruntea, se pot calma durerile si senzatia de congestie la nivelul capului si nasul infundat.

Tusea poate fi calmată cu ușurință prin presarea unui punct situat la cinci centimetri de incheietura mainii, pe partea de sus a bratului, alineat cu degetul mijlociu.

Presiunea aplicata bland dar ferm cu varful degetelor asupra unor puncte de la nivelul fetei si al corpului ajuta la ameliorarea simptomatologiei sinuzitei, de congestie nazala sau raceala. Prin presopunctura disconfortul la nivelul sinusurilor poate fi ameliorat; cu toate acestea pentru tratarea infectiei sinusurilor si pentru a preveni agravarea acesteia trebuie sa consultati medicul specialist.

Punctele de presopunctura sunt puncte asupra carora se aplica o presiune, timp de 15-30 de secunde, cu degetele sau cu un instrument cu cap proeminent pentru a obtine beneficii pentru sanatate. Actiunea presopuncturii nu a fost inca dovedita si este considerata o forma de medicina alternativa, dar care nu este aprobata de FDA (Food and Drug Administration). Presopunctura sau acupresura isi are originea in medicina chineza antica, inca din anul 2000 i.Hr., conform Scolii Medicale de la Harvard.

Pe suprafata intregului organism uman exista o multitudine de puncte de presiune, fiind cunoscute complet doar de specialistii in presopunctura. Exista cateva zone principale, care odata stimulate asigura ameliorare rapida a unor simptome frecvent intalnite

Mai multe articole despre:
gripa răceală