MENIU

Ce poţi păţi dacă îţi cureţi urechile des. Te vei gândi de două ori înainte să o mai faci

Ce poţi păţi dacă îţi cureţi urechile des. Te vei gândi de două ori înainte să o mai faci

Douglas Backous, medic specialist la Institutul de Neuroştiinţă din Seattle, susţine că poţi ajunge să suferi de o serie de probleme destul de grave, dacă îţi cureţi des urechile.

Medicul merge atât de departe încât să spună ca urechile nu trebuie curăţate niciodată, având în vedere că metodele de curîţare a urechilor pot să provoace infecţii cutanate cel puţin.

El se adresează în primul rând persoanelor care folosesc beţişoare de urechi pentru igienizare şi explică faptul că această practică poate să distrugă bariera naturală a urechii.

Este vorba despre ceara care se formează în urechi care, susţine medicul, protejează urechea atât de bacterii cât şi de ciuperci.

Eliminarea constantă a stratului de ceară poate duce la apariţia infecţiilor care duc mai apoi la îmbolnăvirea urechii atât interioare cât şi a pavilionului urechii.

Specialistul susţine că beţişoarele de urechi de fapt nu curăţă deloc urechea aşa cum ar trebui şi nu fac decât să îndese ceara formată în mod natural, care în timp formează un dop ce împiedică oxigenarea zonei urechii interne şi afectează în mod serios auzul.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
ureche curatat beţişoare de urechi