MENIU

Ce planuri au americanii în cazul în care Zelenski ar fi asasinat - Anunțul făcut de Antony Blinken

Zelenski

Ucraina “are planuri” pentru a asigura continuitatea guvernului ”într-un fel sau altul” în cazul în care președintele Volodimir Zelenski va fi ucis, a declarat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Axios. 

“Ucrainenii au elaborat planuri despre care nu voi vorbi şi nici nu voi da detalii, dar care au ca scop să se asigure că există ceea ce numim o ‘continuitate a guvernului, într-un fel sau altul’”, a anunţat şeful diplomaţiei americane într-un interviu la postul CBS.

Blinken a lăudat “leadership-ul” de care a dat dovadă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi restul guvernului său. “Au reprezentat încarnarea extrem de curajosului popor ucrainean”, a spus el.

SUA şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea pentru securitatea lui Zelenski, şi chiar liderul ucrainean a declarat că este “obiectivul numărul unu” al forţelor ruse, potrivit Agerpres.

Zelenski, ar fi reușit să supraviețuiască la cel puțin trei tentative de asasinat în ultima săptămână, potrivit The Times.

Zelenski postează des înregistrări video pe reţelele sociale pentru a arăta ţării sale şi lumii întregi că rămâne la Kiev pentru a face faţă forţelor ruse, aminteşte EFE.

Mai multe articole despre:
blinken sua razboi in ucraina zelenski