MENIU

CE: Peste 28 de miliarde de euro pentru sprijinirea mobilităţii şi a educaţiei pentru toţi, prin programul Erasmus+

Comisia Europeană cu sediul la Bruxelles (Belgia)

Comisia Europeană a adoptat, astăzi, primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027, pentru sprijinirea mobilităţii şi a educaţiei pentru toţi, în UE şi în afara regiunii. Cu un buget vizibil mărit, de 26,2 miliarde de euro (comparativ cu 14,7 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020), completat cu 2,2 miliarde de euro din instrumentele externe ale UE, noul program revizuit va finanţa proiecte de mobilitate în scopul învăţării şi de cooperare transfrontalieră de care vor beneficia 10 milioane de europeni de toate vârstele şi din toate mediile sociale. 

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar, scopul programului este de a favoriza şi mai mult incluziunea şi de a sprijini dubla tranziţie ecologică şi digitală, în conformitate cu prevederile Spaţiului european al educaţiei. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, rezilienţa sistemelor de educaţie şi de formare în contextul pandemiei.

Orice organism public sau privat care îşi desfăşoară activitatea în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului poate solicita finanţare cu sprijinul agenţiilor naţionale Erasmus+, prezente în toate statele membre ale UE şi în toate ţările terţe asociate la program, relatează Agerpres.