MENIU

Ce pedeapsă a primit un preot care a condus beat, a ucis un om şi a fugit de la locul accidentului

Ce pedeapsă a primit un preot care a condus beat, a ucis un om şi a fugit de la locul accidentului

Trei ani de închisoare cu suspendare este condamnarea, în primă instanţă, primită de un preot care a condus beat, a ucis un om şi a fugit de la locul accidentului. 

În vârstă de 45 de ani, Dănuţ Hohotă, parohul bisericii din satul Negrea, comuna Schela, a fost judecat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului.

Pe 12 noiembrie 2017, Hohotă a omorât un om cu maşina, după ce s-a urcat beat la volan. Preotul a fugit de la faţa locului, după producerea accidentului rutier care a dus la moartea lui Mircia Ifrim (49 de ani), din Negrea. Săteanul mergea pe marginea drumului DJ 251K, pe raza localităţii Schela, când a fost izbit în plin de maşina condusă de Dănuţ Hohotă.

După ce a fugit de la locul accidentului, lăsându-şi victima pe marginea drumului, preotul şi-a continuat drumul, dar între Costache Negri şi Pechea a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ajuns cu maşina într-un şanţ. Aici şi-a abandonat automobilul şi şi-a continuat drumul pe jos. Poliţiştii au stabilit că, în ziua producerii accidentului, preotul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Decizia Judecătoriei

„Condamnă pe inculpatul Hohotă Dănuţ la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă” (…) la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” (…) la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” (…) contopeşte cele trei pedepse, urmând ca inculpatului Hohotă Dănuţ să i se aplice pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se va adăuga sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse (1/3 din 3 ani închisoare), în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de trei ani (…)”, se arată în decizia pronunţată pe 4 iulie de Judecătoria Galaţi.

Instanţa a dispus şi obligarea asigurătorului de răspundere civilă, Allianz – Ţiriac Asigurări S.A., la plata de daune materiale şi morale către familia celui care şi-a pierdut viaţa în accident.

Hotărârea Judecătoriei Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel la instanţa superioară, atât de către preot, cât şi de către familia victimei.

 Realitateadegalati.net

Mai multe articole despre:
accident preot pedeapsă ucis beat