MENIU

Ce nu știai despre chat-urile online de servicii cu clienții

Dacă ai făcut vreodată cumpărături online, atunci probabil ai întâlnit și tu acele chat-uri online de servicii cu clienți. Pur și simplu intri pe site, cauți un produs anume, iar deodată apare o căsuță în care afli că poți vorbi cu un operator online chiar în acel moment.

Uneori poate ignori acea căsuță, alteori poate că apeși pe ea și încerci să profiți de ajutor. Dacă faci al doilea lucru, atunci trebuie să știi un lucru. Editorul blogului Hmm Daily, Tom Scocca, a descoperit ceva bizar cu privire la aceste căsuțe de chat. Mai exact, o parte din ele prezintă o chichiță de care este posibil să nu știi: atunci când scrii un mesaj, persoana de la celălalt capăt poate vedea acel mesaj în timp ce tu îl scrii, înainte să apuci să apeși enter sau chiar să te răzgândești și să închizi căsuța de chat. Astfel, butonul de Send nu este nimic mai mult decât o formalitate, după cum arată cei de la Gizmodo.

Cum a descoperit Scocca acest lucru? Când el însuși folosea o astfel de căsuță de chat. El a stat ceva timp să formuleze o întrebare, iar imediat ce a trimis-o a primit instantaneu răspunsul, care includea o sugestie și un link.

“Când răspunsul a apărut, m-am simțit ciudat”, a povestit el. “Fusese neobișnuit de rapid. Îmi amintesc că, din cine știe ce motiv, tot editasem mesajul înainte să îl trimit. Se pare că modul meu de gândire cu privire la cum să pun întrebarea a fost pus pe tapet, pentru că agentul trebuie să fi citit ambele versiuni în timp ce le scriam”.

Tocmai de aceea, Scocca a căutat posibile explicații pentru rapiditatea inumană a răspunsului. Astfel, a găsit platforma de chat LiveAgent, unde scrie: “Înainte ca clientul să apese pe butonul de trimitere a mesajului, ai șansa de a vedea în timp real ce scrie clientul. Asta îți oferă mai mult timp să pregătești un răspuns sau o soluție la problema clientului. Clienții vor aprecia răspunsurile rapide și precise”.

Abilitatea aceasta secretă a platformelor este utilă, din moment ce permite răspunsuri foarte rapide pentru clienți. Totodată este bizară, pentru că prea puțină lume o cunoaște și merge într-un singur sens, deoarece clienții nu pot vedea ce le scrie persoana cealaltă.

Mai multe articole despre:
online chat servicii clienti