MENIU

Ce nu ştiai despre lămâi. 15 miracole pentru sănătatea ta

<p>Ce nu ştiai despre lăm&acirc;i. 15 miracole pentru sănătatea ta&nbsp;</p>

Ştiai că egiptenii din antichitate credeau că mâncând lămâi şi band sucul de lămâie se ţineau departe de oriceformă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? Sunt foarte multe beneficii pentru sănătate pecare lămâile ni le aduc şi pe care le ştim de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea că lămâile suntantivirale, antibacteriene şi imunostimulatoare şi că sunt folositoare în diete pentru că sucul de lămâie este un ajutor digestiv şi un detoxifiant pentru ficat. Lămâile conţin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea şi lupta împotriva infecţiilor. 

Dar sunt şi foarte multe beneficii ale lămâii pe care mulţi dintre noi nu le cunoaştem. Foloseşte lămâia sub oriceformă cu putinţă: sub formă de suc, în ceai, în alte băuturi, că dressing la salată, sub formă de cataplasmă sauatunci când faci baie. Vei avea numai de câştigat. 

Iată beneficiile neştiute ale acestui fruct miraculos, aşa cum ne sunt ele dezvăluite de “The Lemon Juice Diet,” copyright 2008, de Theresa Cheung.

1. Vindecă acneea

Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadădimineaţă dar în plus poţi face şi următoarele:

– Aplică cu degetul sau cu un tampon de vată suc proaspăt de lămâie pe acnee şi lasă aşa peste noapte. Spală cu apăa două zi dimineaţă. Se poate să simţi o uşoară arsură dar dispare repede.

– Amestecă o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectateşi lasă o jumătate de ora, apoi clăteşte. Repetă de 2 ori pe zi, dimineaţă şi seară.

Evident că în cazul unei acnee foarte severe, se recomandă consultarea unui medic specialist dermatolog, în paralel cu acest tratament natural.

2. Calmează anxietatea

Studiile arată că lămâia are efect de calmare şi ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţiişi tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie creşte capacitatea de concentrare şi ţine mintea în stare de alertă.Lămâia poate fi folosită şi că odorizant de camera în birouri, pentru a creşte eficientă angajaţilor. Dacă te simţitensionat, pune pe o batista puţin ulei de lămâie şi inhalează.

3. Vindecă aftele

Proprietăţile dovedite antibacteriene şi antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor.Amestecă sucul de lămâie cu apă caldă şi clăteşte gură cu această combinaţie de trei ori pe zi. Nu contează dacăsimţi o senzaţie de arsură în contactul dintre lămâie şi afte, contează că ea îţi face mult bine, deci persevereazăîn folosirea ei.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
sănătate boli acnee beneficii anxietate lamai afte