MENIU

Ce nu s-a știut despre discursul lui Donald Tusk de la Ateneu

Donald Tusk

Donald Tusk a rostit un discurs memorabil la Ateneul Român, în limba română, discurs apreciat de toată lumea. Dar românii trebuie să afle anumite detalii.

Românii nu sunt primii cărora preşedintele Consiliului European Donald Tusk le-a făcut surpriza de a li se adresa pe limba lor. La fel a mai procedat și în alte cazuri.

Citește și: SURPRIZĂ! Iată cine este creierul din spatele discursului memorabil al lui Donald Tusk!

De când Donald Tusk a fost numit în funcția de conducere, președinția Consiliului UE a fost deținută de opt țări: Letonia și Luxemburg (2015), Olanda și Slovacia (2016), Malta și Estonia (2017), Bulgaria și Austria (2018).

De fiecare dată, Donald Tusk a participat la ceremonii similare, a scris libertatea.ro.

Polonezul în vârstă de 62 de ani este în funcția de președinte al Consiliului Europei de la 1 decembrie 2014 și nu a avut rude de la care să învețe limba română sau altă legătură cu țara noastră, susține sursa citată.

Citește și: VIDEO | Moment impresionant: Donald Tusk, discurs perfect în limba română. VEZI AICI DISCURSUL INTEGRAL! 

Ceremonia de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România a avut loc aseară, la Ateneul Român, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a președintelui Consiliului European, Donald Tusk, a preşedintelui României, Klaus Iohannis, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi a premierului Viorica Dăncilă.

 

.