MENIU

Ce mănâncă Radu Mazăre la închisoare

Radu Mazăre a revenit aseară în România din Madagascar, cu o aeronavă Tarom, puțin după ora 20:00, a fost preluat de o mașină de la scara avionului și a fost trimis direct la Penitenciarul Rahova, confirmându-se, astfel, informația publicată în premieră de site-ul realitatea.net pe 19 mai.

Astăzi, Radu Mazăre a reacționat pentru prima dată de la sosirea în România, printr-o scrisoare trimisă prin intermediul avocatului său.

"Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!". Aceasta a fost prima reacţie a lui Radu Mazăre.

Din penitenciarul Rahova, unde îşi omoară timpul citind, fostul edil a anunţat, apoi, că va da statul român în judecată la CEDO pentru condamnarea definitivă la închisoare.

Ce mănâncă Mazăre la închisoare

Ajuns în penitenciar, Radu Mazăre a fost nevoit să treacă de la mâncarea exotică din Madagascar la hrana din penitenciar. Potrivit unor surse, meniul primei zile de detenție a conținut marmelada, ciorbă și ghiveci de legume.

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă, de 9 ani de închisoare cu executare. Fostul primar al Constanţei a fost acuzat de atribuirea nelegală a unor plaje şi faleze din Constanţa, iar prejudiciul estimat de DNA s-a ridicat la valoarea de 114 milioane de euro.

Verdictul definitiv al instanței a venit în februarie, după nouă ani de procese şi după opt amânări consecutive de pronunţare.

Radu Mazăre a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, cu destinația Madagascar.

Fostul primar al Constanţei a fost prins în Madagascar pe data de 8 mai și adus aseară în România.