MENIU

Ce înseamnă, de fapt, când te mănancă nasul. Cunoscutele superstiții, demontate de medici

Cu toții am auzit superstițiile despre cazul în care te mănâncă nasul. Din bătrâni, se spunea că Dumnezeu ne-a dat nasul și nările pentru a putea respira ca să trăim. De aceea a aparut superstiția că prin aceasta senzație primești mesaje spirituale de la Divinitate. Dar, cea mai cunoscută superstiție este aceea că dacă te mănâncă nasul „primești bătaie”, Pe de altă parte, medicii vin să ne explice cauzele acestei senzații. 

Ce spun superstițiile atunci când te mănâncă nasul

1. Cea mai cunoscută este aceea că o să primești bătaie sau că o să te cerți cu cineva. Originea acesteia nu este cunoscută, dar face parte din folclorul românesc.

2. Cineva vine sa te vizite – O altă superstiție des intalnită este ca atunci cand te mananca nasul, te va vizita cineva. Sau vei intalni o persoana necunoscuta. Sau vei primi vizita unui inger sau a unui spirit inalt. Ingerii sunt trimisii lui Dumnezeu.

3. Vei primi un dar spiritual - Cand te mananca nasul este un semn pozitiv. Superstitiile spun ca vei primi un dar spiritual, scrie Sfatul Parintilor. Acesta poate fi sub orice forma: intelepciune, cunoastere, credinta, vindecare, miracole, profetie, discernamant.

Riposta medicilor - cauzele mâncărimii 

Si, totusi, daca nu vrei sa pleci urechea la interpretarile spirituale, iata si cauzele medicale. Pruritul in zona nasului poate fi cauzat de mai multi factori.

Printre acestea se numara:

– pielea uscata

– arsuri solare

– alergii

– inflamatii

– raceala

– anxietate.

Potrivit Healthline, germenii infecteaza intai nasul si sinusurile. Cand se intampla acest lucru, nasul incearca sa elimine “musafirii nepoftiti” si incepe sa te manance, ca sa poti stranuta si sa-i elimini.

Ce sa faci când te mănâncă nasul?

Ca sa impiedici mancarimea nasului, cel mai bine este sa stai hidratat, mai ales daca esti racit sau ai o infectie a sinusurilor. Evita factorii alergenici, mai ales daca stii ca esti predispus la iritatii. Este foarte important sa nu iti iriti si mai tare nasul scarpinandu-te sau sufland nasul puternic. Curatarea nasului cu solutie salina este o modalitate sigura si sanatoasa de a calma mancarimile.

Mai multe articole despre:
medici superstitii nas rinita sanatate