MENIU

Cazul poliţistului accidentat de un şofer turc! Ce se întâmplă cu organismul la o alcoolemie de 1,65

Şoferul turc care a rănit grav un poliţist rutier mai avea puţin şi intra în comă alcoolică. Medicii cataloghează alcoolemia de 1,65 drept "anticamera delicvenţei". Cele mai multe accidente rutiere şi infracţiuni sunt comise de cei care au o astfel de concentraţie de alcool în sânge, spun poliţiştii.

Fostul campion de raliu Titi Aur, profesor de Conducere Defensivă şi Pilotaj, susţine că şoferii devin inconştienţi în urma consumului de alcool.

"Reflexele încep să scadă, să nu mai vezi atât de bine, să nu ţi se mai pară la fel de periculos, începi să ai curaj. Practic cel de la volan nu devine decât o unealtă prin care maşina face tot felul de nebunii. De obicei, face crime", spune Titi Aur.

Ce se întâmplă cu organismul uman, în cazul unei alcoleemii de 1,65?

"Modificări de vorbire, de la logoree până la vorbire rară. Modificări neuro-psihice importante, ca alterarea memoriei, atenţiei, percepţiei şi evaluării riscului, concentrării şi scăderii reflexelor. În această parte se întregistrează cele mai multe accidente, fapte medico-legale, infracţiuni", spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Poliţistul accidentat de şoferul turc se zbate între viaţă şi moarte [SCOATEM de patru zile], la spitalul Floreasca din Capitală, unde a suferit mai multe intervenţii chirugicale. El este în continuare în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa stării sale de sănătate, care nu s-a îmbunătăţit deloc.
]n schimb, cetăţeanul turc, cel care l-a lovit cu maşina pe poliţist, este mult mai bine, iar medicii au stabilit că nu mai este necesar să rămână la Spitalul Penitenciarului Rahova.

Şoferul turc urmează să fie transferat în arestul Poliţiei Capitalei. Pentru a-i face pe şoferi să conştientizeze efectele consumului de alcool, poliţiştii intenţionează să achiziţioneze şi câteva perechi de ochelari, cu ajutorul cărora se poate simula starea de ebrietate.

Mai multe articole despre:
pilot medic alcoolemie şofer turc