MENIU

Ce i-a plăcut cel mai mult lui Macron în România

Macron, la Muzeul Satului

Preşedintele Franţei, care a fost săptămâna trecută oaspetele României pentru câteva ore, a fost impresionat în mod special de vizita la Muzeul Satului. Macron a descoperit cu surprindere asemănarea dintre ruralitatea franceză și cea românească.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a vorbit despre prima vizită oficială a lui Emmanuel Macron în România, în cadrul unei emisiuni TV.

"Vizita la Muzeul Satului. Am aflat după aceea din anturajul președintelui francez cât de mult i-a plăcut această vizită. A spus că a descoperit cu mare plăcere bogăția arhitecturii tradiționale românești și și-a dat seama că România și Franța au în comun ruralitatea. La recepția de seară de la Cotroceni, președintele Franței a citat din Ionescu și Cioran, cu doamna Macron am avut o discuție despre alți scriitori români, de exemplu Matei Vișniec", a spus Luca Niculescu, potrivit digi24.ro.

Prima vizită oficială a preşedintelui francez Emmanuel Macron în ţară noastră s-a încheiat cu o recepţie la Palatul Cotroceni. Printre întâlnirile oficiale, liderul de la Elysee şi Prima Doamna au găsit timp să ajungă şi la Muzeul Satului din Capitală.

Macron a făcut acolo şi o promisiune: “Mă voi întoarce la anul pentru a sărbători centenarul alături de români”.

După ce a salutat garda de onoare în limba română, a încheiat ziua în acelaşi ton, cu o urare, tot în limba noastră.

Brigitte şi Emanuel Macron şi-au petrecut seară în cadru restrâns, la dineul organizat de Carmen şi Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Au pus astfel punct unei zile pline în Bucureşti. Înainte de cină, cuplul de la Elysees a făcut o vizită la Muzeul Satului, alături de soţii Iohannis.

“La vie en rose”, celebrul cântec francez, interpretat de această dată la nai, i-a mers la suflet preşedintelui francez. Acesta s-a arătat încântat de vizită la Muzeul Satului şi a promis că îl vom revedea la Bucureşti peste un an.

 

Mai multe articole despre:
Emmanuel Macron macron