MENIU

Ce greşeli faci atunci când găteşti. Atenţie, te poţi îmbolnăvi grav!

Ce greşeli faci atunci când găteşti. Atenţie, te poţi îmbolnăvi grav!

Atunci când gătim acasă, în propria bucătărie, avem tendinţa să credem că totul este perfect, că nu avem motive să ne îmbolnăvim niciodată. 

Însă, lucrurile nu stau deloc aşa! Există câteva lucruri pe care orice gospodină le-a făcut sau le face! Mare atenţie! Te poţi îmbolnăvi grav! 

Iată ce nu trebuie să faci niciodată! 

1. Să foloseşti acelaşi vas pentru carnea crudă şi cea gătită

Întotdeauna ar trebui să folosești farfurii sau vase diferite pentru carnea crudă și cea gătită. Acest lucru ar trebui să fie aplicat și în cazul peștelui sau al puiului. Germenii din carnea crudă pot rămâne pe farfuria respectivă și să se transfere pe carnea gătită. Acest lucru duce inevitabil la îmbolnăvirea ta și a familiei.

2. Să speli carnea în chiuvetă

Deși pare un lucru firesc, spălatul cărnii în chiuvetă nu este deloc igienic. În aceste condiții, se pot răspândi mulți germeni, iar carnea poate fi contaminată cu microbii din chiuvetă și din împrejurimi.

3. Laşi mâncarea să se răcească complet înainte să o bagi în frigider

Multe persoane cred că mâncarea ar trebui să se răcească complet înainte de a o băga în frigider, însă acest lucru duce la înmulțirea microbilor. Bacteriile se pot răspândi în mâncarea prospătă în doar două ore înainte de a o băga la frigider. Totuși, nu ar trebui nici să pui mâncarea fierbinte în frigider, deoarece crește temperatura din interior, iar celelalte alimente se pot strica. Soluția? Răcește mâncarea în mai puțin de două ore.

Sursa

Mai multe articole despre:
carne mâncare greşeli