MENIU

Ce facem în weekend: ne relaxăm pe malul lacului, râdem la improvizaţii şi ajutăm distrându-ne

E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Realitatea.net îţi prezintă cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

Chiar dacă festivalul Untold şi litoralul românesc au "furat" mulţi bucureşteni, noi, cei care petrecem weekend-ul 1 – 2 august în Capitală, ne putem desfăta cu diversele evenimente ce iau startul începând de azi.

Vineri, delectare pe malul lacului

"Bucureştii lui Caragiale" îşi continuă ascensiunea şi în acest weekend, începând de vineri, 31 iulie, atunci când ne întâmpină cu piese de teatru amuzante şi interactive, de la ora 19.00. Festivalul, organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, a ajuns la ediţia a patra şi se bucură de un adevărat succes în rândul cetăţenilor. Perioada în care se desfăşoară evenimentul este 28 iunie – 22 septembrie, iar programul integral poate fi găsit la www.festivalcaragiale.ro

Totodată, Berăria H, organizează o seara relaxantă, începând cu ora 20.00, pe terasa de pe malul lacului, unde vor răsuna ritmurile evenimentului "Jamaican Nights by The Lake". Intrarea la concert este liberă.

Muzică bună se va auzi şi în incinta Bohemia Tea House. Artiştii Ioana Ernea şi Alexandru Nucă vor aminti de ritmurile tradiţionale din America Latină. Concertul începe la ora 20.00, iar preţul pentru participare este de 25 de lei.

Relaxarea poate fi interpretată şi prin râs. De aceea, cei care doresc să se râdă cu gura până la urechi sunt aşteptaţi la La Scena, acolo unde, de la ora 21.00, Mincu, Maria, Florin & Friends şi-au pregătit repertoriul de glume bune. Preţul biletului pentru acest eveniment este 20 de lei.

Sâmbătă, amuzanţii fac improvizaţii

Concertele continuă şi sâmbătă, în The Tube Club. Trupa Compania 7 promite un show live  incendiar, începând cu ora 23.00, iar, cea mai bună chestie: intrarea este liberă!

Dacă eşti adeptul lucrurilor spontane, "ImproMania invadează Ceainăria"! Ceainăria ARTea va fi asaltata, de la ora 22.00, de comedianţi care chiar ştiu să improvizeze astfel încât pe noi, cei din public, chiar să ne amuze.

Chiar dacă aceste evenimente sunt destul de târziu programate, avem ce face până atunci. La ora 17.00 putem merge în Beat bar umanist, unde se petrece pe stiluri tropicale cu sunete exotice, cocktailuri fresh şi DJ iscusiţi.

Sau, de la ora 19.30, putem alege să vedem un film în aer liber, iar pentru acest lucru nu este nimeni şi nimic mai potrivit decât CinePark, din incinta parcului Herăstrău. Evenmentul, aflat la a patra ediţie, se bucură de un adevărat succest, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Pentru cei mici sunt pregătite filme interactive începând cu ora 18.00.

Duminică devenim mai buni

Tot pentru ambele categorii de vârstă, copii şi adulţi, Muzeul Antipa găzduieşte expoziţia “La Antipa culorile prin aripi”, care se derulează în perioada 30 iunie – 6 septembrie, între orele 10.00 – 18.30, o alegere pentru ziua de duminică care sigur nu va da greş. Organizatorii ne îndeamnă să cunoaştem o mică parte din lumea extrem de diversă a fluturilor. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa şi Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanţe geografice de ţara noastră.

Şi, aşa cum ne-am obişnuit, dacă este duminică, este zi de jazz şi relaxare profundă. Iar în această duminică este şi una caritabilă. La ora 20.00, Merci Charity Boutique, în parteneriat cu Muzeul Naţional George Enescu, îşi deschide porţile pentru o seară superbă, în aer liber în grădina muzeului. Luiza Zan, Gyárfás István si Sárik Péter vor îndulci auzul publicului, iar în schimb, acesta trebuie să depună o donaţie care va fi folosită pentru tratamentul stomatologic al copiilor cu afecţiuni oncologice din Bucureşi şi Constanţa şi diferite cazuri sociale, prin proiectul Zâna Merciluţă.