MENIU

Ce face Bill Gates seara? Activităţile banale care cresc productivitatea şi reduc nivelul de stres

Relaxarea şi deconectarea după muncă sunt binevenite, iar studiile arată că activităţile banale, care nu necesită un efort prea mare, pot duce la creşterea productivităţii si reduc stresul.

Iată câteva obiceiuri adoptate de Bill Gates în fiecare seara, care duc la la creşterea productivităţii si reduc stresul.

Spală vasele

Cu toate că are o căruţă de bani, Bill Gates îşi face timp pentru a spăla vasele aproape în fiecare seară. În opinia sa, e o activitate foarte plăcută şi relaxantă. Dar motivul pentru care face asta poate că nu are neapărat legătură cu faptul că vrea să demonteze mitul femeii care trebuie să aibă grijă de casă.

Potrivit cercetătorilor de la Florida State University, această activitate îţi reduce nivelul de stres, pentru că nu mai ai mintea ocupată, ci te concentrezi pe ceva cu totul banal şi repetitiv. Mai mult, senzaţia apei calde pe mâinii şi mirosul de săpun de vase stimulează creierul şi induce starea de relaxare.

Citeşte o carte

Un alt tabiet pe care îl are Bill Gates înainte de culcare este să citească. Si nu postări pe reţelele de socializare sau ultimele ştiri, ci cărţi. "Face parte din procesul de inducere a somnului", a explicat miliardarul la un moment dat. El a susţinut că citeşte cam 50 de cărţi pe an, adică de 10 ori mai mult decât un american obişnuit.

Lectura e relaxantă şi te poate adormi - asta susţin şi studiile.

Sursă: cariereonline.ro

Mai multe articole despre:
Bill Gates obiceiuri productivitate