MENIU

Ce este litchi, fructul bizar care se găseşte în supermarketurile din România?

Ce este, de fapt, LITCHI, acest fruct bizar care se găseşte şi în România

Litchi este un fruct ce îşi are originile în China. Fructul mai este numit şi "prună chinezească", are dimensiunea de 2-4 cm, are o coajă aspră, de culoare roz sau roşie ce se desprinde uşor atunci când fructul este copt.  

Litchi are gustul dulce de căpşune şi trandafir, iar atunci când e uscat, are gust de stafide.

Fructul conţine: vitamina C (100g de litchi acoperă necesarul zilnic de vitamina C), vitamina B, zinc, fier, betacaroten, calciu, magneziu, potasiu, fosfor. 

Beneficiile fructului litchi pentru organism:

Litchi conține și riboflavină (vitamină B2), care joacă un rol crucial în metabolism și menținerii sănătății pielii, a unghiilor și a părului.

Crește nivelul fluidelor organismului, prin doza de potasiu, necesare pentru o sănătate bună, vizând mai ales controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale

Conține acizi grași nesaturați care ajută la absorbția beta-carotenului precum și multe alte vitamine solubile în grăsimi.

Litchi conțin substanțe care previn vătămarea organelor reproductive masculine, reduce oboseală și crește rezistentă. Consumul excesiv poate duce la febră și sângerări nazale, iar ceea ce este cel mai important este să aveți grijă să nu consumați semințele de litchi.

Mai multe articole despre:
fruct litchi lici