MENIU

Ce este în realitate GRUPUL DE LA CLUJ, "care face şi desface jocurile de putere în România"

Cozmin Guşă a explicat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Realitatea românească, ce este de fapt Grupul de la Cluj, despre care toată lumea vorbeşte. "Orice referire la grupul de la Cluj a prins acest aspect de obscuritate", a explicat analistul, care a precizat că nu este vorba de nişte oameni neaparat, ci de o "partajare de putere" în folosul comunităţii. 

Cozmin Guşă a explicat la REALITATEA TV că în realitate "GRUPUL DE LA CLUJ" este o "mobilizare a creierelor" în interesul comunităţii locale. 

"S-a vorbit într-un mod obscur. Orice referire la grupul de la Cluj a prins acest aspect de obscuritate. Nişte unii, nu-s mulţi vreo 3-4, vreo şase. Care fac şi desfac jocurile de putere în România, împreună cu serviciile secrete, pe care le controlează. Orice jurnalist a dat definiţia asta. Grupul îl are ca lider informal pe Ioan Rus, chiar dacă nu o să accepte acest lucru. Lider informal nu înseamnă şef, ci cineva cu aspiraţii pozitive. Grupul de la Cluj înseamnă mobilizarea de creiere pregătite la un nivel superior", a spus Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că acest grup despre care toată lumea vorbeşte este mai degrabă o atitudine.  

"Cineva să-şi mobilizeze bunăvoinţa şi creierul pentru o anumită strategie, care duce la dezvoltare şi care include şi această partajare de putere, indiferent de cel care se află la felia administrativă. A-l prezenta simplificat înseamnă a nu-ţi asuma greşelile pe care tu le faci în comunitatea ta, neînţelegând ce înseamnă acest parteneriat. Această teorie, cu clujenii care s-au dus şi au dat chix, de la Boc în jos, nu este o teorie care trebuie să fie combătută, dar trebuie să fie explicată ca fiind greşită. Cea mai bună explicaţie este această experienţă locală de pace constructivă pe administraţie, care a dus la aceste realizări", ", a mai spus Guşă.

"Ce s-a întâmplat la Bucureşti, de fiecare dată, şi asta este boala românească, sunt şi eu virusat, ca atunci când cineva te invită la un exerciţiu administrativ mai solid, în care sunt prezente şi avantajele personale, dar nu sunt pe podium, nu-ţi place dacă tu te-ai dus acolo la furat. Dacă ai ajuns acolo prim-ministru, ministru nepregătit şi nefiind asistat de către oameni cu capabilitate intelectuală să te asiste atunci încerci să arunci cu pietre în cei care vin cu altă concepţie. Pentru că orice mediocru sau submediocru care ajunge la conducere are o singură spaimă. Să nu-şi dea seama cei din jurul lui de limitele sale profesionale şi intelectuale şi să nu-şi dea seama românii", a declarat Cozmin Guşă.