MENIU

Ce este „chemsex“, noua practică sexuală care îngrijorează medicii şi distruge foarte multe vieţi

chemsex

„Chemsex“, un trend sexual deosebit de periculos, care poate avea consecinţe fatale, ia tot mai multă amploare în Europa şi alarmează medicii asupra creşterii cazurilor de SIDA. 

Termenul „chemsex“ a fost invocat de mai multe ori de medici prezenţi la cea de-a IX-a Conferinţă Ştiinţifică despre HIV, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Paris. Medicii şi asociaţiile care luptă împotriva SIDA atrag atenţia asupra efectelor devastatoare pe care le poate avea această practică sexuală, arată The Sun.

Chemsex este un termen folosit pentru o practică ce presupune întreţinerea reporturilor sexuale sub influenţa unor droguri puternice, în scopul de a spori activitatea sexuală, de a scăpa de inhibiţii şi a induce o stare de relaxare. Chemsex-ul a apărut în Marea Britanie, la sfârşitul anilor 2000, şi e o practică des întâlnită în rândul comunităţii homosexuale.

În ultimii ani, răspândirea acestei practici sexuale a fost favorizată şi de apariţia părţii întunecate a internetului, acele site-uri prin care s-a dezvoltat o adevărată piaţă cu produse ilegale, la care accesul e uşor şi care, în plus, au preţuri accesibile.

Care sunt riscurile chemsex-ului?

Pe lângă dependenţa puternică pe care o pot produce aceste droguri ilegale, al căror consum necontrolat poate duce la moarte prin supradoză, există şi o altă problemă majoră – creşterea riscului de răspândire a bolilor cu transmitere sexuală, precum virusul HIV şi hepatita C.

Se pare că sub efectul acestor substanţe psihotrope, partenerii care de obicei folosesc prezervative, se simt mai dezinhibaţi şi fac sex neprotejat. Ba chiar, adesea, partenerii împart aceleaşi ace pentru a injecta drogul.

Sursa: adevarul.ro 

Mai multe articole despre:
droguri sex practică sexuală chemsex