MENIU

Ce e ''Poarta Iadului'', locul mai puţin explorat decât Luna. Un singur om a intrat aici

Loc mai puţin explorat decât Luna

Exploratorul canadian George Kourounis a devenit primul om din lume care a coborât în ''Poarta Iadului'', un imens crater aprins din Turkmenistan care arde fără încetare de peste 40 de ani.

Kourounis a coborât 30 de metri în crater şi a trebuit să suporte temperaturi de până la 1.000 de grade Celsius în timp ce se plimba pe suprafaţa craterului aprins.

''Poarta Iadului'' a apărut în urmă cu mai bine de 40 de ani, după ce sovieticii au dat foc gazului în exces rămas după un foraj. Auzind că guvernul din Turkmenistan vrea să stingă flăcările, Kourounis a decis să exploreze ''Poarta Iadului'' cât mai are ocazia, scrie Descopera.ro.

"Poarta INFERNULUI" a fost descoperită în Turcia. "Oricine trece prin ea MOARE PE LOC"

În sud-vestul Turciei, în ruinele unui străvechi aşezări, o echipă de arheologi italieni a descoperit în 2013 „intrarea în Infern", o peşteră plină de gaze toxice, despre care oamenii Antichităţii credeau că ar reprezenta intrarea în împărăţia subpământeană a zeului morţii.

Cunoscută sub numele de „Poarta lui Pluto" - Ploutonion în greacă, Plutonium în latină - , peştera este situată în apropiere de străvechiul oraş Hierapolis (azi Pamukkale, în Turcia).

Autorii antici o descriau ca pe o grotă plină de aburi urât mirositori şi ucigători.

„Orice animal care intră în ea moare pe loc", scria geograful antic grec Strabo (64/63 î.e.n. - cca. 24 e.n.)

Peştera a fost descoperită de o echipă de arheologi condusă de Francesco D'Andria, profesor de arheologie clasică la Universitatea din Salento, Italia.

Mai multe articole despre:
Vulcan peşteră lună crater poarta iadului