MENIU

Ce cadouri a primit Papa Francisc de la Patriarhul Daniel

Papa Francisc și Patriarhul Daniel
Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii

Papa Francisc, însoţit de Patriarhul Daniel, a vizitat Catedrala Naţională din Bucureşti la scurt timp după întâlnirea de la Palatul Patriarhiei.

Cei doi conducători de Biserici s-au întâlnit pe esplanada Catedralei Naţionale, unde Patriarhul României i-a prezentat pe scurt Papei Francisc stadiul actual al lucrărilor.

Ei au intrat în jurul orei 17:00 în incinta lăcaşului de cult, după care au rostit fiecare câte un cuvânt de salut pascal.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulţumit Papei Francisc în mesajul său pentru sprijinul acordat constant credincioşilor ortodocşi români din Italia şi din alte ţări, potrivit agenției de presă Basilica.

După prezentarea discursului, Patriarhul Daniel i-a oferit Papei Francisc o icoană pictată în mozaic, reprezentând pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi al Catedralei Naţionale.

Patriarhul i-a mai dăruit Suveranului Pontif două medalii, o reprezentare în sticlă a Palatului Patriarhal şi mai multe cărţi.

La rândul său, Papa Francisc i-a dăruit Patriarhului Daniel o carte şi o medalie jubiliară. 

Making of | Întâlnirea Klaus Iohannis - Papa Francisc de la Cotroceni. Ce nu s-a văzut la TV

Papa Francisc a susținut, la Cotroceni, un discurs cum rar a fost auzit la un asemenea nivel în România, discurs în care a adus un omagiu românilor care muncesc în străinătate, a vorbit despre fenomenul golirii satelor și, mai ales, a îndemnat societatea și statul să nu îi uite pe cei slabi și săraci.

Mai multe articole despre:
patriarhul Daniel PAPA FRANCISC