MENIU

Ce boală opreşte usturoiul, fără efecte secundare

<p>Amestecul-minune. Doar o linguriţă pe zi şi scapi de orice boală!</p>

Celulele cancerigene au un metabolism ultrarapid şi necesită multă energie pentru creşterea rapidă. Cercetătorii au declarat în Journal Cancer că ustoroiul (mai exact anumiţi compuşi ai săi) produce specii reactive de oxigen în celulele cancerigene din creier mai întâi împiedicându-le să se înmulţească şi apoi distragându-le.

Usturoiul este, probabil, cel mai potent aliment din natură. Este şi unul dintre motivele pentru care oamenii care au o dietă mediteraneană trăiesc vieţi sănătoase atât de lungi. De asemenea, usturoiul este un performer puternic şi în laborator.

Studiile realizate de către Washington State University au demonstrat că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât anumite antibiotice în lupta împotriva bacteriilor care cauzează bolile alimentare.

Glioblastomul este cea mai comună şi mai agresivă tumoră primară a sistemului nervos central, reprezentând 20% din totalul tumorilor cerebrale. Tratamentul tipic include chimioterapia şi radiaţia care, din nefericire, distruge la grămadă atât celulele bolnave cât şi cele sănătoase din creier, iar supravieţuirea medie este de doar 15 luni.

Iar 90% dintre supravieţuitorii tratamentului mor în 10-15 ani după chimioterapie. Însă de curând s-a descoperit că usturoiul (compuşii de sulf eliberaţi când este tăiat alimentul) distrug glioblastomul şi ar putea deveni o alternativă non invazivă fără efectele secundare mortale asociate cu chimioterapia.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Mai multe articole despre:
dietă cancer usturoi