MENIU

Ce avere colosală a lăsat în urmă regretatul Avicii. Tim era în top 3 al celor mai bine plătiţi DJ

Ce avere colosală a lăsat în urmă regretatul Avicii. Tim era în top 3 al celor mai bine plătiţi DJ

DJ-ul Avicii avea în 2014 o avere de 28 de milioane de dolari, ocupând locul al treilea în clasamentul celor mai bine plătiţi DJ din lume, potrivit revistei Forbes. 

Muzicianul suedez, al cărui nume real era Tim Bergling, a fost găsit decedat pe 20 aprilie într-un hotel din Muscat, Oman, la vârsta de 28 de ani, relatează ediţia online a ziarului spaniol ABC.

Ascensiunea meteorică a DJ-lui Avicii a coincis cu o explozie a interesului publicului larg faţă de muzica dance şi electronică, impulsionată de industria spectacolelor live. "Levels", unul dintre primele single-uri de succes înregistrate de Avicii, lansat în 2011, l-a propulsat pe tânărul suedez în topurile internaţionale, în timp ce al doilea mare succes al lui, "Wake Me Up", ce datează din 2013, a devenit cea mai difuzată piesă din istoria platformei Spotify.

Veniturile generate de industria muzicii dance - alături de vânzările muzicale, show-urile live şi produsele corelate - au crescut cu aproape 40% în 2014, potrivit International Music Summit. La apogeul popularităţii sale, în 2014, DJ-ul Avicii a câştigat 28 de milioane de dolari, potrivit Forbes, ocupând locul al treilea în topul celor mai bine plătiţi DJ din lume (după Calvin Harris şi David Guetta).


Mai multe articole despre:
avere DJ avicii Tim Bergling Wake Me Up