MENIU

Ce au văzut pelerinii în curtea Mănăstirii Prislop, chiar lângă mormântul lui Arsenie Boca. Vestea s-a răspândit rapid - VIDEO

Pelerinii veniți la Mănăstirea Prislop participă la slujbe în afara micii biserici medievale din curtea mănăstirii, unde se află mormântul lui Arsenie Boca. 

Toamna aduce mai puțini pelerini la Mănăstirea Prislop din Hunedoara (video), însă oaspeții așezământului înființat în urmă cu șase secole, găsesc așezarea cu o înfățișare aproape impecabilă.

Aleile mănăstirii din Țara Hațegului au fost lărgite, zonele verzi, curtea și clădirile sunt îngrijite, însă mormântul călugărului Arsenie Boca (1910 - 1989) primește cea mai mare atenție. Este supravegheat tot timpul de măicuțe și acoperit cu un foișor de lemn, care îi oferă protecție. 

Cele mai ample lucrări sunt pregătite însă la intrarea în Mănăstirea Prislop din Hunedoara. Aici a început ridicarea unei noi biserici, mai încăpătoare – susțin reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei, care va avea hramul „Sfântul Cuvios Mucenic Ștefan cel Nou”, sărbătorit în 28 noiembrie, ziua în care este comemorat părintele Arsenie Boca. 

Vechea biserică de la Mănăstirea Prislop, ridicată în secolul al XIV-lea este în prezent prea mică pentru numărul mare de români veniți la slujbele care au loc la mănăstire. De altfel, preoții țin slujbele într-o filigorie construită lângă biserica medievală Prislop. Citește continuarea.