MENIU

Ce au văzut oamenii la expoziţia deschisă în cinstea lui Ceauşescu. Nu le-a venit să creadă

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Ca în fiecare an, pe 26 ianuarie, simpatizanții vechiului regim s-au adunat la mormântul fostului dictator. Au aprins lumânări, au adus buchete de flori și au recitat poezii. Este un omagiu adus celui mai iubit fiu al poporului, așa cum i se spunea pe vremuri lui Nicolae Ceaușescu. 

”Internaționala Comunistă” a răsunat dintr-un laptop la mormântul lui Nicolae Ceaușescu. Zeci de nostalgici au venit la căpătâiul fostului președinte. De 29 de ani Gabriel vine din județul Olt la crucea dictatorului.

S-au aprins lumânări, s-au pus flori la mormânt și s-au recitat poezii sau fragmente din cuvântările dictatorului. Toți nostalgicii au căzut de acord că... era mai bine înainte.

Cu această ocazie, la Palatul Primăverii a fost deschisă și o expoziție cu cadourile pe care Nicolae Ceaușsescu le-a primit de-a lungul timpului. Este vorba despre tablouri, documente inedite, vase din porțelan și o masă din șah dăruită de Hafez El Assad, fostul preşedinte al Siriei.

În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira și un autovehicul fabricat în anul 1974. O mașină care a fost primită cadou de Nicolae Ceaușsescu de la șahul Iranului. Autovehiculul îi aparține acum unui colecționar privat, care a fost dispus să o aducă aici. Totul pentru ca oamenii să o poată vedea.

Expoziția poate fi vizitată până la 1 martie.

 
Mai multe articole despre:
maşină Nicolae Ceauşescu