MENIU

Ce au pățit mai multe persoane transexuale în Indonezia. Este halucinant!

Polițiștii din Indonezia au arestat 12 persoane transgender, tăindu-le părul și oferindu-le consiliere pentru a ”redeveni bărbați adevărați”.

Câteva saloane de înfrumusețare din provincia Aceh au fost perchiziționate sâmbătă și duminică pentru a găsit mai multe persoane transgender care lucrau în acele locuri. Ulterior, oamenii vizați de anchetă au fost duși la o secție de poliție. Persoanele transgender au fost obligate să poarte haine bărbătești și vor fi ținute în arest pentru trei zile.

Aceh este singura provincine din Indonezia care urmează leginle stricte islamice.

Arestarea celor 12 oameni a fost condamnată de activiștii pentru drepturile omului.

Persoanele transgender sunt cunoscute local drept ”waria”, un cuvânt care combină cuvintel indoneziene pentru femei și bărbați.

Ahmad Untong Surianata, șeful poliției locale, a declarat pentru BBC următoarele:

”Îi ținem închiși pentru trei zile, pentru a le oferi consiliere. Totul merge bine și încep să se poarte, din nou, ca bărbații adevărați”.

Totodată, în timp ce se afla la telefon cu reporterul BBC, Surianata a țipat la persoanele transgender: ”Mai sunteți waria acum?”. Ei au răspuns, încet, că nu mai sunt.

Comisia Națională pentru Drepturile Omului din Indonezia a condamnat aceste raiduri ale poliției, spunând că oamenii legii acționează ilegal, iar acțiunile lor sunt inumane.