MENIU

Ce au declarat Shhaideh şi Rovana Plumb după şedinţa furtunoasă de la PSD

Shhaideh si Plumb
Shhaideh şi Plumb, pe făraş

După o şedinţă plină de suspans şi întorsături de situaţie, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au decis să-şi păstreze demisiile prezentate formal la începutul CEX-ului, fiind puse în faţa faptului că premierul Tudose a ameninţat până în ultima clipă că îşi va da demisia.

Sevil Shhaideh a făcut un anunţ sec după ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv al PSD:

"Vreau să mulţumesc membrilor CEX pentru susţinerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia luată ieri, mi-am prezentat demisia şi mi-am susţinut-o", a declarat ministrul demisionar al Dezvoltării regionale.

Rovana Plumb a fost mai generoasă în explicaţii, spunând că nu a vrea să pericliteze guvernarea:

: "Sunt un om de partid, PSD este foarte important pentru mine. Mi-am prezentat poziţia, am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. Partidul a câştigat votul a milioane de oameni, programul de guvernare trebuie pus în aplicare. Nu am renunţat la demisie, este un act unilateral. Am spus la începutul şedinţei CEX şi mi-am menţinut decizia până la final. Îi rog pe toţi cei care iubesc această ţară să înţeleagă acest lucru: demnitatea este cea care ne rămâne", a declarat Plumb la ieşirea din sediul PSD.

Rovana Plumb a reiterat ideea că nu este vinovată în dosarul Belina, dar nu consideră normal să se folosească o serie de instrumente extra-politice în bătăliile politice.

"E adevărat că în urmă cu 2 săptămâni am spus că am decis să nu îmi dau demisia, eu sunt sunt o luptătoare de felul meu şi de bună credinţă. Ceea ce s-a schimbat sunt mai mulţi factori, la care nu nu fac referire acum. Nu vreau să periclitez guvernarea PSD", a mai spus Plumb.

Mai multe articole despre:
Sevil Shhaideh