MENIU

Ce așteaptă de la noul an ministrul de Finanțe Adrian Câciu. Urarea de Anul Nou pentru telespectatorii Realitatea PLUS

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat, pentru Realitatea PLUS, că își dorește ca în noul an să fie mai puține controale pentru românii buni platnici și mai multe pentru cei care evită plata datoriilor către bugetul de stat.

„În 2022, îmi doresc mai puține controale pentru românii care sunt buni platnici și mai multe pentru cei rău platnici, din cauza cărora nu putem să reparăm găurile din buget. Despre impozite și taxe nu discutăm acum. La anul. Vom avea discuții cu mediul de afaceri, cu organismele internaționale. Cred ca regimul fiscal din România poate să ajungă la un nivel de colectare de 35%, astfel încât să avem bani și pentru salarii. Există impresia unora că pot plimba banii, fără să fie impozitați. Dacă ne punem mintea la contribuție aflăm drumul banilor negri. O să începem, de la 1 ianuarie, și cu surprize de genul acesta”, avertizează Câciu legat de controalele la evazioniști.

”Le doresc tuturor să fie mai solidari și să se uite cu zămbet unul la altul. Indiferent cu cine ținem, toți suntem români”, a încheiat Adrian Câciu.