MENIU

Ce abilități caută angajatorii din IT la viitorii angajați

Abilitatile si competentele nontehnice conduc o companie catre succes. 83% dintre organizatiile respondente, cu un numar mai mare de 10.000 de angajati, recunosc importanta majora a acestor abilitati si aportul oamenilor care le detin la succesul companiei. Atunci cand sunt intr-un interviu cu un candidat, oamenii de HR analizeaza compatibilitatea acestuia cu job-ul pentru care aplica comparand lista de abilitati pe care acesta o evidentiaza cu abilitatile si competentele necesare pentru job, scrie hipo.ro, care a făcut o lista cu  abilitatile pe care oamenii de HR le cauta la un candidat din industria IT.

In timp ce unele companii de IT cauta candidati cu competente tehnice predictibile, necesare job-ului respectiv, altele au cerinte ce pot parea surprinzatoare. Spre exemplu, Microsoft cauta candidati cu spirit auto-critic, compania din UK Logica viza, in principal, candidati capabili sa lucreze bine sub presiuni si care au o influenta pozitiva asupra celor din jur. In plus, programele pentru absolventi organizate de Metaswitch Networks cauta tineri creativi, cu abilitati de comunicare si relationare.

Angajatorii vizeaza abilitati soft de care profesionisti IT au nevoie pentru a creste nivelul de performanta.  Chiar daca impresia generala este ca un profesionist IT nu comunica, acesta are nevoie de abilitati de comunicare si relationare, pentru a putea explica eficient procese tehnice sau idei si propuneri in fata echipei sau a clientilor.

Acesta trebuie sa lucreze bine in echipa si sa aiba abilitati de leadership, pentru ca, uneori, profesionistii IT primesc si task-uri de manager. In plus, trebuie sa dovedeasca abilitati organizatorice si aiba capacitatea de a rezolva probleme pentru ca se pot intalni frecvent cu acestea.