MENIU

Ce a păţit un turc hotărât să DIVORŢEZE de soţia sa. Instanţa îi cere IMPOSIBILUL: "E inuman"

Divort

Judecătoria din Turcia a refuzat cererea de divorț, depusă de un bărbat, cerându-i probe care ar demonstra că nu-și mai iubește soția.

Bărbatul, un pensionar de 54 de ani, care a lucrat ca îngrijitor, a înaintat cererea de desfacere a căsătoriei la judecătoria din Instanbul, motivând că nu mai are niciun sentiment față de nevastă. Justițiarii i-au cerut să-și argumenteze motivul și să prezinte martori. Bărbatul a refuzat să se supună cerințelor, declarând că nu are nicio probă, dar că știe și singur dacă iubește sau nu pe cineva.

Avocatul pensionarului a rugat să-i fie prezentată legea, care ar stipula cele inserate mai sus. Potrivit juristului, forțarea persoanelor să trăiască în căsătorie încalcă drepturile omului.

Tribunalul a respins cererea apărării, și asta pentru că, susținea judecătorul, apelantul nu a putut demonstra vina soției în desfacerea mariajului. Apărătorul a apelat la Curtea Supremă a Turciei, indicând că decizia privind traiul în comun a doi oameni nu poate fi decisă de o persoană terță și că solicitarea de probe de „neiubire” față de soție sunt inumane. În cazul în care Curtea Supremă nu va da câștig de cauză bărbatului, avocatul lui este dispus să meargă la CEDO.

sursa

Mai multe articole despre:
0 Turcia divorţ CEDO