MENIU

Ce a discutat Ursula von der Leyen cu Papa Francisc, la Vatican - Cadourile oferite după prima audiență la Suveranul Pontif

Ce a discutat Ursula von der Leyen cu Papa Francisc, la Vatican - Cadourile oferite după prima audiență Foto: VaticanNews.va
Ce a discutat Ursula von der Leyen cu Papa Francisc, la Vatican - Cadourile oferite după prima audiență Foto: VaticanNews.va

Papa Francisc a primit-o sâmbătă pe Ursula Von der Leyen, în audiență. Este prima întrevedere între Suveranul Pontif și șefa Comisiei Europene. Printre principalele subiecte discutate au fost relaţiile bilaterale dar și consecinţele sociale ale pandemiei, potrivit Vaticanului.

În cadul întrevederii cu Papa s-a discutat despre "bunele relaţii bilaterale, dezvoltate şi mai mult datorită Dialogului Structurat între Părţi şi iniţiativelor în curs de desfăşurare pentru aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Sfântul Scaun şi Uniunea Europeană" şi despre "tema dezvoltării umane şi sociale a continentului, inclusiv în perspectiva Conferinţei privind viitorul Europei". 

„Au fost abordate unele chestiuni de interes comun, precum consecințele sociale ale pandemiei, migrațiile și schimbările climatice, precum și evoluțiile recente ale situației din Orientul Mijlociu”, potrivit Vaticanului.

Întrevederea dintre Francisc şi Von der Leyen a avut loc în biblioteca pontificală şi a durat 30 de minute, după care preşedintele executivului comunitar s-a întâlnit timp de aproximativ o oră cu secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, şi cu secretarul pentru relaţiile cu statele, Paul Richard Gallagher.

La tradiționalul schimb de daruri, Ursula von der Leyen i-a oferit papei o copie a Declarației Schuman din 1950 și două volume cu istoria Europei. La rândul său, pontiful i-a oferit oaspetelui Mesajul pentru Ziua mondială a păcii și Documentul privind Fraternitatea Umană, precum și medalia de bronz a pontificatului inscripționată cu versetul profetului Isaia: ”Pustiul va deveni grădină” (32,15), a mai transmis Vaticanul.

Într-un interviu pentru Vatican News – Radio Vatican, Ursula von der Leyen a evidențiat nivelul ”excelent” al relațiilor diplomatice dintre Sfântul Scaun și Uniunea Europeană, a împărtășit apelurile Sfântului Părinte în ceea ce privește accesul țărilor sărace la vaccinurile anti-Covid-19 și a elogiat eforturile papei Francisc de a da un impuls determinant, prin enciclica Laudato Si, la creșterea sensibilității cu privire la ocrotirea mediului, potrivit comunicatului de presă al Vaticanului, scrie VaticanNews.va.