MENIU

Ilie Năstase, după ce a fost încătușat de Poliția Rutieră: "Fac plângere la CEDO"

Ilie Năstase, explicaţii la Realitatea TV

Ilie Năstase se apără în scandalul încătuşării din zorii zilei de vineri, 25 mai. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Ilie Năstase a povestit că a fost scos cu forţa din masină şi aruncat cu faţa la pămant, "de parcă eram cel mai mare terorist".

Ilie Năstase, celebrul fost tenismen ajuns la vârsta de 72 de ani, a fost încătuşat de poliţişti în această dimineaţă după ce a fost prins băut la volan.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, fostul tenismen a susținut că a fost agresat fizic de polițiștii care l-au reținut în urmă cu câteva ore pentru că era băut la volan. Ilie Năstase are de gând să meargă să scoată un certificat medico-legal și să își ceară dreptatea la CEDO. Ba mai mult va cere și plata unor despăgubiri de două milioane de euro. 

Cum a explicat Ilie Năstase circumstanţele incidentului în intervenţia telefonică la Realitatea TV:

"Am venit acum de la poliţie, de fapt miliţie, direct la Complexul Stejari să fac puţin sport, după ce mi-au pus cătuşele şi am făcut bătături la mâini. Dar nu asta e problema. Am fost la o masă la restaurant, cu un prieten, am consumat mai multă mâncare şi mai puţină băutură, mai precis 3 beri. Când am ieşit de acolo, erau la mai puţin de doi metri erau trei maşini de miliţie. M-au întrebat: cât aţi băut? Când i-am spus că am băut 3 beri, au spus Hai domne, aţi băut mai mult, am văzut noi cât aţi stat acoloi. În momentul când mi-a spus că nu mă crede m-am enervat. M-au scos cu forţa din masină, m-au aruncat cu faţa la pămant, de parcă eram cel mai mare terorist al României şi nu eram fost general în funcţie şi fost parlamentar", a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV.

Ilie Năstase, încătuşat de poliţie

Ilie Năstase a spus că a fost dus la sediul poliţiei de la Udrişte, unde erau "vreo 150 de poliţişti şi niciun ofiţer, ci doar subofiţeri".

"Au venit vreo 10 inşi într-o camera, m-au pus pe un scaun, stăteam cu picioarele încrucişate, mi-au cerut să le depărtez să nu ating masa. M-au pus să dau testul. Fă-mi testul, le-am spus, aveam alcoolemie 0,05 la mie, care se pedepseste cu 1.000 de lei şi o lună fără permis de conducere. Am spus sunt de acord. După aceea a venit un şmecher - acolo toţi se dau şefi, dar sunt subalterni - şi a zis Hai să vedem dacă nu aţi luat şi droguri. I-am spus Măi băiatule, singurul drog pe care l-am luat vreodata a fost un pahar de şampanie când jucam şi m-am îmbatat. Rezultatul a fost negativ, a zis Ok, sunteţi bine. După care m-au ţinut încă vreo 4 ore pe acolo cât timp au scris alea, nu a venit niciun oficial mai mare ca să-i explic, m-au ţinut acolo şi la 6.30 mi-au dat drumul", a mai spus Ilie Năstase.

Referitor la acuzaţiile poliţiei privind jignirile, fostul tenismen a recunoscut că a făcut asta, dar nu înţelege de ce a fost necesar să i se pună cătuşele:

"Da, i-am jignit, păi dacă eu, persoană de 72 de ani, fost parlamentar, fost general în funcţie spun că am baut 3 beri, păi crede-mă băi băiatule, sau spune că am refuzat şi dă-mi amendă, dar nu-mi pune tu cătuşele, tu îmi pui catusele înainte să vezi dacă sunt beat?"

Ilie Năstase consideră că a fost victima unei neînţelegeri, spune că s-a ales cu răni la mâini care îl va împiedica să mai joace tenis.

Ilie Năstase are de gând să meargă să scoată un certificat medico-legal și să își ceară dreptatea la CEDO. Ba mai mult va cere și plata unor despăgubiri de două milioane de euro.

Mai multe articole despre:
Ilie Năstase