MENIU

Ce a anunțat ISIS imediat după masacrul din Nisa: Germania e următoarea țintă

Tinta ISIS: Germania

Atentat Munchen. Organizația teroristă ISIS a anunțat în urmă cu mai puțin de o săptămână, printr-un mesaj publicat pe Twitter după atacul de la Nisa, care este orașul în care ar urma să aibă loc următorul atentat.

Atentat Munchen. Primele indicii duc la un nou atentat terorist marca ISIS, după focurile de armă soldate cu morți de vineri seara din capitala Bavariei, Munchen.

Atentat Munchen. Conform informațiilor apărute în publicațiile străine, membrii ISIS au sugerat în urmă cu câteva zile, pe o rețea de socializare, că următoarea localitate în care ar plănui un atac ar fi tocmai un oraș din Germania. Teroriștii indicau capitala Berlin.

Atentat Munchen. Alături de această imagine a Berlinului, pe Twitter circula o alta, de data aceasta cu Turnul Eiffel din Paris în flăcări, pe care apare un mesaj în arabă. La acel moment un clip de propagandă ce face o trecere în revistă a atacurilor revendicate de ISIS a fost publicat pe Internet.

Atentat Munchen. Focuri de armă au fost trase vineri lângă un centru comercial din Munchen, mai mulţi oameni au fost ucişi iar alţii sunt răniţi, potrivit presei germane şi agenţiilor internaţionale. Oficial, ministrul de Interne bavarez a confirmat deceseul a trei persoane. Potrivit ultimelor informaţii, un bărbat ar deschis focul la întâmplare, dar ulterior, Poliţia ar fi anunţat că există trei atacatori. Poliţia cere cetăţenilor din Munchen să evite zona centrului comercial, precum şi locurile publice din oraş, întrucât situaţia este incertă. Atacatorul iniţial este încă liber, acesta fiind căutat într-o staţie de metrou, după ce a fugit din centrul comercial. Focul a fost deschis într-un restaurant Mc Donald s, de lângă centrul comercial.

Mai multe articole despre:
terorism