MENIU

Ce a adus modificarea Codului de procedură PENALĂ: NUMĂRUL RECORD de arestați la DOMICILIU, în 2014

Peste 9.600 de persoane au fost puse sub măsuri preventive în perioada 1 februarie - 31 decembrie 2014, după înfiinţarea birourilor şi compartimentelor de supravegheri judiciare în cadrul structurilor de investigaţii criminale. Măsurile sunt noi şi au intrat în vigoare odată cu Noul Cod Penal şi Noul Cod de Procedură Penală, scrie Adevarul.

În perioada 1 februarie - 31 decembrie 2014, în conformitate cu prevederile noului Cod de Procedură Penală, la nivelul structurilor teritoriale de supravegheri judiciare, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 9.626 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, faţă de 8.006 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, faţă de 1.568 cea a arestului la domiciliu, iar faţă de 52, cea a controlului judiciar pe cauţiune, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române. 

Astfel, faţă de 8.006 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, faţă de 1.568 cea a arestului la domiciliu, iar faţă de 52, cea a controlului judiciar pe cauţiune, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române. În aceeaşi perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 639 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

 Mai multe pe Adevarul