MENIU

CCR a respins aberația lui Dragnea ,,România 2040''

Liviu Dragnea recunoaște că decizia CCR l-ar putea ajuta

CCR a respins aberația lui Dragnea ,,România 2040''. Curtea Constituţională a României a admis, joi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi de PNL şi USR, asupra Legii pentru elaborarea şi actualizarea Strategiei naţionale pe termen lung "România 2040", informează Realitatea TV

Legea în cauză înstituia o comisie condusă de şeful Camerei Deputaţilor, la acel moment Liviu Dragnea, care avea ca sarcina să elaboreze o strategie de dezvoltare până în 2040. Această strategie urma să fie implementată de toate guvernele PSD până în 2040.

Comisia "România 2040" urma să fie condusă de președintele Camerei Deputaților, iar coordonarea metodologică şi științifică a activității Comisiei "România 2040", precum și a întregului proces de elaborare a strategiei, urmau să fie realizate de Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Actul normativ mai prevedea, pentru asigurarea consensului naţional şi a validării direcțiilor de dezvoltare, organizarea, de către Comisie, de dezbateri publice, sub forma unor forumuri naţionale, cu participare deschisă, în care se vor prezenta rezultatele de etapă.

Documetul inițial prevedea ca, în funcție de schimbările din contextul internaţional şi de evoluțiile economico-sociale interne, Strategia "România 2040" se va actualiza la un interval de 3 ani, de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi va fi prezentată Guvernului şi Parlamentului, după avizarea de către Consiliul de Programare Economică.

Mai multe articole despre:
CCR