MENIU

Cazul straniu al tinerelor moarte, care dispăreau din sicrie și apăreau în alte morminte

Un fenomen înspăimântător a fost observat de paznicii unor cimitire. Tinere moarte, îngropate de curând, dispăreau din mormintele lor și apăreau în alte gropi. Explicația este greu de acceptat.

Un fenomen ciudat petrecut în China, care presupunea dispariția unor trupuri din morminte, a fost explicat printr-un străvechi obicei care datează din vremea dinastiei Song.

Potrivit tradiției, moartea unui bărbat tânăr care nu are o femeie alături de el ar aduce ghinion familiei, care ar putea fi bântuită de spiritul tânărului mort.

Pentru a alunga ghinionul, familia încearcă să-i găsească bărbatului o mireasă după moarte. În cele mai multe cazuri, asta se face prin așezarea unei statuete din lut sau din argint în sicriu, alături de bărbat.

În alte cazuri însă, oamenii apelează la dezgroparea unei tinere moarte și îngroparea ei alături de bărbat.

Căsătoriile după moarte au fost interzise în 1949 de regimul comunist de atunci, dar practica a reapărut în ultima vreme. Multe cazuri au fost semnalate în provinciile nordice Shanxi, Henan și Shaanxi.

În acest scop au apărut și agenții care făceau acest lucru conectând familiile tinerilor morți. Pentru că cererea era atât de mare însă, dezgroparea fetelor se făcea în multe cazuri în mod ilegal.

Acum câțiva ani, trei oameni au fost condamnați la închisoare pentru dezgroparea a nu mai puțin de 10 trupuri, pe care urmau să le vândă pe piața neagră cu aproximativ 40.000 de dolari, potrivit The Guardian.

Unele familii au ajuns acum să își îngroape morții aproape de case, pentru a-i proteja. Alte metode includ turnarea de ciment peste sicrie sau instalarea de camere de supraveghere.

 

Mai multe articole despre:
China cimitir