MENIU

UPDATE: Cazul Sorina. Părinții adoptivi au părăsit Secția Specială după 9 ore de audieri

Cazul Sorina, primele sancțiuni. Detalii tulburătoare din raportul IGPR

Părinții adoptivi ai Sorinei, Gabriel și Ramona Elena Săcărin, au părăsit, joi seara, Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, după 9 ore de audieri. Primul a ieşit bărbatul, urmat la aproape o oră de femei, ceea ce poate însemna că au fost audiați separat.

Niciunul dintre soții Săcărin nu a vorbit despre anchetă.  „Nu pot să fac niciun fel de declarații. Sorina este bine. O să hotărască autoritățile române, nu noi”, a declarat Ramona Săcărin, potrivit Realitatea TV.

Soții Săcărin, au fost audiați la Secția pentru Investigarea  Infracțiunilor din Justiție,  în dosarul deschis după ce micuța Sorina a fost ridicată de procuroarea Maria Pițurcă cu mascații de la familia de asistenți maternali la care locuia, susțin procurorii ilegal, de circa două luni, după ce acestora li se retrasese calitatea de asistenți maternali.

Asistenta maternală care a crescut-o pe Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a fost a fost audiată miercuri la  Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Femeia a ieșit târziu în noapte de la audieri, în jurul orei 01:00.

Asistenta maternală, audiată și ea la SIIJ

Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată miercuri la  Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Femeia a ieșit târziu în noapte de la audieri, în jurul orei 01:00, potrivit Mediafax.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Fetița a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie de români din America.

Mai multe articole despre:
famisia adoptiva a sorinei sotii sacarin