MENIU

Cazul fetei găsite plină de sânge în Galați: Nicio sancțiune pentru polițiști

Cazul șocant de la Galați, din urmă cu două săptămâni, a rămas fără urmări. Cei doi polițiști care au ignorat-o pe fata de 14 ani plină de sânge, pe stradă, nu au fost sancționați nici acum. Cei doi agenți sunt cercetați pentru abuz în serviciu, însă până la finalizarea anchetei își continuă activitatea fără nicio restricție. În plus, iubitul fetei, un minor de 14 ani, este acuzat de vătămare corporală din culpă.

Procurorii au extins acuzațiile din cazul fetei abandonate pe o stradă din Galați, de la act sexual cu un minor, la vătămare corporală din culpă. Asta după ce au primit raportul medical în care se arată că fata nu a fost violată, însă rănile provocate îi puteau pune viața în pericol.

”Persoana vătămată nu a prezentat urme de violență pe corp. Însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale. Procurorul împreună cu organele de cercetare penală vor dispune extinderea cercetărilor pentru o fapta de vătămare corporală din culpă”, a afirmat Traian Laurerenţiu Iancu – purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

Minora a fost externată din spital și s-a întors în casa de tip familiar în care locuia. Atât fata, căt și băiatul beneficiază de consiliere psihologică.

”Este înapoi în casa unde a locuit, s-a bucurat de revederea cu frații ei, starea ei de sănătate este atent monitorizată, dar evoluează foarte bine, în același timp beneficiază de servicii de consiliere. Băiatul beneficiază și el de consilere psihologică. Familia colaborează în sensul prezenței la aceste ședințe”, a afirmat Tania Calcan – purtător de cuvânt DGASPC Galați.

O asociatie non-profit a depus o plângere penală ce îi vizează pe cei doi polițiști care nu au intervenit în cazul minorei. Până atunci, însă, aceștia își desfășoară activitatea, chiar dacă sunt cercetați disciplinar.

Mai multe articole despre:
poliţişti fata plina de sange Galati