MENIU

Cazanciuc, la audierea privind MCV:Fără niciun dubiu vorbim despre o justiție cu mult îmbunătățită

<p>Cazanciuc, la audierea privind MCV:Fără niciun dubiu vorbim despre o justiție cu mult &icirc;mbunătățită&nbsp;</p>

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, în cadrul audierii din Comisia de control bugetar a Parlamentului European, privind Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție, că "putem spune fără niciun fel de dubiu că vorbim despre o justiție cu mult îmbunătățită", la opt ani de la instituirea MCV, care "ne-a obligat la continuitate atunci când eram tentați să încetinim ritmul", potrivit HotNews.ro.

"Acest parteneriat (MCV), la opt ani de la institutirea sa, după numeroase rapoarte, putem spune fără niciun fel de dubiu că vorbim despre o justiție cu mult îmbunătățită. Putem vorbi despre justiție cu fruntea sus. Au fost, însă, și momente când ritmul reformei nu a fost cel așteptat de noi. MCV ne-a obligat la continuitate atunci când eram tentați să încetinim ritmul. Ultimul raport, din ianuarie, al doilea raport pozitiv consecutiv, remarcă un stadiu avansat al luptei anticorupție", a declarat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiției a subliniat faptul că România a depășit etapa reformei sistemului judiciar și că se află în faza consolidării sistemului.

"Tehnic, facem o monitorizare continuă privind reforma codurilor. Am depășit etapa reformei sistemului judiciar și consider că ne aflăm în faza consolidării sistemului. Lucrăm la consolidarea infrastructurii (...) la dezvoltarea rețelei IT la instanțe și parchete. Nu pot să nu amintesc cu mare satisfacție buna colaboare cu CSM, instanțe, parchete, fără colaborarea dintre noi, bunul mers al justiției ar rămâne un ideal. CSM este, acum, o instituție matură, capabilă să asigure independența justiției. Am obținut sprijinul guvernului și am crescut, în fiecare an, bugetul pentru justiție. Vom continua, și în acest an, suplimentarea de resursă materială și umană instanțelor și parchetelor. Vom continua și în acest an suplimentarea de resursă materială și umană instanțelor și parchetelor. I-am scris dlului Frans Timmermans (prim-vicepreședintele Comisiei Europene) - lupta împotriva corupției a fost o prioritate pentru noi", a mai spus Cazanciuc. 

Pe de altă parte, Cazanciuc a punctat faptul că "la nivel legislativ, Guvernul a avizat negativ toate inițiativele care erau în măsură să limiteze legislația anticorupție".

"Suntem angajați să continuăm procesul de consolidare a justiției", a mai precizat ministrul Justiției.

Mai multe pe HotNews.ro.