MENIU

Caz unic în România. Ce se întâmplă în turma unui cioban din Iaşi

Caz unic în România. Ce se întâmplă în turma unui cioban din Iaşi
Caz unic în România. Ce se întâmplă în turma unui cioban din Iaşi / Foto: bzi.ro

Un satean din comuna Tiganasi, sat Mihail Kogalniceanu, care in activitatile sale zilnice include obligatoriu manatul oilor si caprelor la stana, a avut inedita si placuta surpriza sa observe ca un pui de mistret s-a integrat perfect in turma si nu mai vrea sa plece.

Sateanul a gasit un pui de mistret in urma cu trei luni pe proprietatea sa, in apropierea stanei. Vazandu-l abandonat si slabit, ciobanul l-a luat in primire, avand grija de puiul de mistret cateva zile.

Puiul a crescut intre timp si, spre surprinderea tuturor, nu s-a putut dezlipi de turma de care s-a atasat, scrie bzi.ro. Trasaturile adoptate de la noua familie se vad in felul cum se hraneste. Porcul umbla cu turma, paste si se alapteaza singur de la capre, fara sa sperie oile. Satenii sunt uimiti de inedita legatura dintre animale.

"Nu am mai pomenit asa ceva, mai lipsea sa zboare porcii. Prima oara cand am auzit nu mi-a venit sa cred. Acum ca am vazut cu ochii mei, parca i-as da crezare", a spus Vasile Aioanei, un consatean.

Chemarea naturii insa se face simtita, puiul de mistret care a ajuns sa cantareasca acum 30 de kilograme paraseste turma cand afara e prea cald pentru a se retrage la racoarea copacilor din padurea care se afla in imediata apropiere a stanei.