MENIU

Caz șocant la un spital din Iași. O bătrână ar fi murit după ce a căzut din pat și n-a ajutat-o nimeni

Conducerea spitalului a deschis o anchetă

Caz șocanta la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași. O bătrână a murit în salon, iar nepoata ei susține că femeia a căzut din pat și că timp de câteva ore n-a ajutat-o, pentru că nicio asistentă n-a intrat în salon.

Tânăra a relatat că a vorbit cu bunica ei la telefon și părea perfect lucidă, pentru ca după câteva ore, când a intrat în salonul din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, să o găsească prăbușită între paturi, fără puls

Femeia susține că vina ar fi a asistentelor care nu sunt preocupate de sarea pacienților.

"Când am ajuns eu la spital, asistentele vorbeau pe hol despre ce model să-și facă manichiura, habar nu aveau că bunica a căzut din pat”, a declarat nepoata bătrânei, potrivit BZI.

„Masa a fost servită la ora 12.30. La ora 15.30, mâncarea era încă în sală. Medicul de la ora 13.00 a afirmat că nu a mai intrat la dânsa. De atunci, cel mai probabil, nu a mai fost nimeni. Dânsa era dependenta de oxigen, căzând jos, cel mai probabil strigând după ajutor, că avea gura deschisă, a rămas fără aer, aparatul nu-l mai avea pus. A făcut stop cardio-respirator. Dar nu la ora când au declarat o dânșii”, povestește nepoata bătrânei.

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași a demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a întâmplat această tragedie.

"Este un eveniment deosebit pe care spitalul îl analizează conform procedurilor prevăzute de legislația în vigoare. Pentru stabilirea tuturor aspectelor în care s-a petrecut acest incident, colaboram cu toate instituțiile abilitate în acest sens”, a transmis dr. Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Mai multe articole despre:
batrana moarta spital iasi cazuta din pat ancheta