MENIU

Caz șocant la Timișoara. Polițiștii au închis 2 benzinării care funcționau ilegal din 2010

Două benzinării din Timișoara, având același proprietar, au fost închise pentru că funcționau ilegal, încă din 2010. Polițiștii au dat și câte 50.000 de lei pentru fiecare punct de lucru închis.

Cele două benzinării, cu același proprietar din altă localitate, nu aveau voie să funcționeze pentru că nu aveau autorizație de mediu – se pare din 2010 (!). Am dispus să fie închise imediat.

Benzinăriile au lege specifică și nu sunt autorizate de primării. N-ar fi treaba noastră nici să-i controlăm. Altele sunt instituțiile care ar trebui să-i ia la puricat. Cu toate astea, am decis ca Poliția Locală, prin serviciile de mediu, disciplină în construcții și de control comercial, să facă verificări în paralel cu Prefectura la toate benzinăriile și GPL-urile din oraș”, a spus primarul Dominic Fritz.

Polițiștii locali au dat și două amenzi, de 50.000 de lei pentru fiecare punct de lucru.

foto: Facebook/Dominic Fritz

În perioada 28 august – 8 septembrie se desfășoară campania națională în cadrul cărei sunt verificate stațiile GPL. Verificările au fost dispuse la nivel național după tragedia de sâmbătă din județul Dâmbovița. La acestea participă pompieri, polițiști, dar și angajați ai ISCIR, CNCIR, ITM, ARR, ISCTR, ANAF. De asemenea, participă și angajați ai direcțiilor vamale și ai Agenției Naționale de Mediu.

Mai multe articole despre:
benzinarii inchise timisoara explozie crevedia gpl