MENIU

Caz ȘOCANT în Suedia: Femeie de 70 de ani, arestată după ce și-a sechestrat propriul fiu aproape 30 de ani

Barbat tinut prizonier in casa de propria mamă timp de 28 de ani, în Suedia

O femeie de 70 de ani a fost arestată marți de poliția din capitala Suediei după ce și-ar fi ținut închis fiul timp de 28 de ani, după ce la 12 ani l-a retras de la școală. Bărbatul de 40 de ani sechestrat de propria mamă a fost descoperit de autoritățile suedeze într-un apartament de la periferia Stockholm într-o stare greu de descris, abia putea să meargă și nu mai avea deloc dinți.


Autoritățile suedeze au anunțat marți arestarea unei femei de 70 de ani suspectată că și-a închis fiul timp de 28 de ani. Acesta a fost descoperit, potrivit presei suedeze, în apartamentul femeii din periferia Stockholmului, cu plăgi infectate, subnutrit și aproape fără niciun dinte.

„Mama este suspectată de privare ilegală de libertate și de provocare de răni fizice", a afirmat un purtător de cuvânt al poliției, Ola Österling, relatează Agerpres.

Fiul, în vârstă de 41 de ani, „a fost închis o perioadă foarte lungă de timp" în apartamentul familial din Haninge, a adăugat acesta.

Mama acestuia l-a ținut închis timp de 28 de ani, după ce l-a retras de la școală când avea 12 ani.

„Alerta a fost dată de un membru al familiei, după ce l-a văzut pe fiu", a confirmat și parchetul.

Ruda care a anunțat autoritățile și a fost în final ascultată spune că regretă foarte mult pentru că nimeni nu a crezut-o vreodată, potrivit publicației Aftonbladet.

Tot potrivit presei suedeze, bărbatul avea răni infectate la picioare, abia putea să meargă și să vorbească și nu mai avea practic niciun dinte.

„Era urină, mizerie și praf. Se simțea mirosul de mucegai (...) Nimeni nu făcuse curățenie de ani de zile", a afirmat acest membru al familiei care l-a descoperit pe bărbat, citat anonim de Expressen, scrie Agerpres.

Grămezi de gunoaie permiteau cu greu să te strecori prin apartament, a mai adăugat ruda care l-a descoperit pe fiul ținut captiv de mama sa.

Ultima oară când fiul captiv a fost văzut de vreo rudă, respectiv de ruda citată de publicațiile suedeze, a fost în urmă cu 20 de ani. Ea spune că a încercat să vorbească cu băiatul, dar mama sa a împiedicat dialogul și au fugit amândoi. Ulterior, a primit mai multe informații despre mamă și fiul acesteia de la un prieten care locuia în zonă, numai că în ultimii ani acesta nu i-a mai văzut deloc pe afară, mai scrie publicația Aftonbladet

„Sunt șocată, dezgustată dar în același timp ușurată. Am așteptat 20 de ani această zi deoarece am realizat că îi controla complet viața, dar nu mi-aș fi imaginat niciodată la o astfel de amploare", a adăugat ea.

„Sunt doar recunoscătoare că va primi ajutor și că va supraviețui", a mai spus aceasta, potrivit a adăugat ea.