MENIU

CAZ ŞOCANT în Dolj. Un preot a REFUZAT să vină la înmormântare. Şefii Bisericii s-au crucit

Preotul care nu îi "serveşte" pe morţi decât cu banu înainte

O familie din judeţul Dolj a stat patru zile cu mortul în casă, pentru că preotul vroia banii de înmormântare înainte. Şi nu o sumă oarecare, ci 500 de lei.

O familie din comună doljeană Giurgiţa a reuşit să îşi ducă ruda decedată la groapă abia după ce a făcut rost de bani şi i-a trimis slujitorului Domnului, informează Digi24.ro.

Părintele nu numai că nu neagă situaţia, ci şi susţine că nu face muncă voluntară. Arhiepiscopia Craiovei îl contrazice însă, interesul credinciosului e cel care primează şi nu există taxă de înmormântare, decât contribuţie benevolă.

„Nu vine, să îi dau banii înainte şi pe urmă îl înmormântează. Şi i-am spus, stau cu oamenii în ploaie (...) I-am trimis 2 milioane şi jumătate (lei vechi) înainte şi acum a zis că se îmbracă şi el şi vine", povesteşte Gheorghe Ţugui, nepotul decedatului.

Ore în şir s-au uitat lung după preot rudele decedatului şi oamenii din sat veniţi la înmormântare. A venit puţin după ora 14:00, când şi-a primit banii pentru slujbă. Mai multe...

Mai multe articole despre:
preoţi preot înmormântare