MENIU

Caz revoltător - Profesorul care a agresat sexual un elev în Botoșani scapă în ciuda înregistrărilor: "Te alint, îmi place părul tău, poate te mai pup pe frunte. Am lipici la tine!"

Agresiune sexuala (foto ilustrativ)

Răsturnare de situație în cazul profesorului din Botoșani, acuzat că ar fi agresat sexual un elev de liceu. După o anchetă de câteva luni, polițiștii au propus clasarea dosarului. De cealaltă parte, procurorul a decis trimiterea în judecată a dascălului. Profesorul fusese plasat sub control judiciar, timp de 60 de zile. În acest timp, colegii sai au cerut întoarcerea lui la catedră, desi copilul nu și-a mai revenit și are nevoie în continuare de consiliere psihologică. Vă reamintim că acest caz a ieșit la iveală, după ce elevul a înregistrat discuțiile cu profesorul. 

La exact șase luni după ce cazul a ieșit la lumină, procurorul care a instrumentat dosarul a decis trimiterea în judecată a profesorului sub acuzaţia de corupere sexuală a minorului, trecând astfel peste propunerea poliţiştilor de a clasa dosarul.

Conform noului cod penal, profesorul riscă închisoarea de la 2 la 7 ani pentru fapta sa.

Cazul şocant a ieşit la iveală în luna martie a acestui an. Cadrul didactic l-a invitat pe elev în biroul său, unde l-a pipăit și i-a făcut o serie de sugestii cu iz sexual. Adolescentul a înregistrat întregul dialog, apoi a fugit în clasă.

Culmea, conducerea unității de învățământ nu a luat nicio măsură. Atunci, mama elevului de 15 ani a făcut o plângere la Poliţie. După acest episod, copilul a fost marginalizat de profesori şi chiar de colegi. Acesta a avut nevoie de terapie psihologică și i s-a recomandat să consulte și un psihiatru. 

Mai multe articole despre:
botosani