MENIU

Mamă și fetiță de 2 ani, sechestrate prin metoda "Loverboy". Caz șocant rezolvat de DIICOT

Caz șocant în București: un tânăr a racolat prin intermediul unei reţele de socializare, o persoană de sex feminin din Brașov, în vârstă de 21 de ani, prin folosirea metodei "Loverboy", pe care a determinat-o să locuiască împreună cu el, în București. Ulterior a sechestrat-o, împreună cu fetița femeii, și a obligat-o să se prostitueze.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 04.08.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Brașov au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului D.C., în vârstă de 19 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și lipsire de libertate în mod ilegal.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 11.07.2019 - 03.08.2019, inculpatul D.C. a racolat prin intermediul unei reţele de socializare, o persoană de sex feminin, în vârstă de 21 de ani, prin folosirea metodei "Loverboy", pe care a determinat-o să locuiască împreună cu el, iar ulterior, prin constrângere psihică şi fizică exercitată atât asupra sa, cât și asupra copilului său minor în vârstă de 2 ani şi 6 luni şi profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a acesteia a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției în diferite locații închiriate pe raza teritorială a municipiului București, beneficiind de sumele de bani obținute de victimă în această modalitate (aproximativ 8000 lei).

De asemenea, s-a reținut faptul că, în perioada 11.07.2019 - 03.08.2019, persoana vătămată și fiica sa minoră au fost cazate de către inculpat într-o locație din municipiul București, restricționându-le acestora, prin supraveghere continuă şi insuflarea unei stări de temere, libertatea de mișcare.

La data de 04.08.2019, inculpatul D.C. a fost prezentat Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de ședință instanța a admis cererea formulată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Brașov.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Braşov și IPJ Brașov, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Mai multe articole despre:
DIICOT